2013 Elbise Modelleri

2013 elbise modelleri, elbise modelleri
Bugün sizlere bu senenin trendlerin bahsetmenin uygun olacağını düşündüm, özellikle ne giyeceğinize karar veremediyseniz eğer eminim bu makalenin sizlere çok faydası dokunacaktır.


Senenin trendlerine kısaca değinecek olursak, ilk defa minimal esintilerin moda dünyasına yön verdiği bir sene ile karşı karşıyayız diyebilirim. Nedir bu minimal esintiler peki? Öncelikle elbise, gömlek modellerinde kullanılan detaylar ve kumaşlar mesela. İlk olarak Zara markasının piyasaya sürdüğü elbise modellerinde gördüğümüz saten elbiselere ince çizgiler, drape tarzlar, bol kesim gömlek elbiseler. Genel olarak contrast renklerin bir arada kullanıldığı blok renklerden oluşan bu elbiseler bize senenin nasıl geçeceği konusunda fikir vermeye başlamıştır. Sonra tekrar Zara'nın ki benimde hayran olduğum kiraz çiçekleri temalı gömlek ve bluz modelleri, özellikle katalog çekimlerinde kullanılan beyaz fon ve beyaz ambiyans bu minimal desenlere çok yakışıyor.  Sonra Mango girdi hayatımıza, bizlere kısa der kesim ama kontrast detaylar sundu. Beyaz bir elbiyese siyah yaka veya siyah bir elbiseye beyaz bir kemer gibi ince ve zarif detaylar ile minimal trendlere farklı bakış açıları kazandırdı.

Peki ya dolce&gabbana markası? damalı elbiseleri şu sıralar bayağı bir görmeye başladınız herhalde, dama trendini literatüre kazandıran ilk marka dg'yi sonra Koton, daha blok daha büyük kare desenler ile takip etti. Neyse bunların dışında, daha kadınsı temalarda vitrinlerde yok değil hani, Roman markasının gipsy koleksiyonu, hem retro hem nostaljik esintilerle bizi ta 1940'lara kadar geri götürmesini bildi. Mavi üzeri pembe puantiyeler geçmişin o romantik ve saf estetiğini içimizde hissetmemizi sağladı. İpekyol ise dantel detaylı elbiseleri ile olgun ve modern bir kadın yarattı.

Senenin renkleri ise doğanın bize ilham veren güzelliklerinden alındı diyebiliriz. Her zaman varolan siyahın dışında, parlak renkler ve neon renkler gecelere ayrı bir hava getiriyor. Şimdilik 2013 elbise modelleri ile yazacaklarım bu kadar mutlu kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder